غرفه کارگاه اوریگامی در نمایشگاه هفتمین جشنواره ملی اسباببازی با هدف ارتقای مهارتهای ذهنی کودکان برپا شدهاست.
به گزارش در خبرها و به نقل از مرکز روابطعمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مریم لواسانی مسئول غرفه کارگاه اوریگامی مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نمایشگاه و بازار فروش هفتمین جشنواره ملی اسباببازی درباره فعالیتهای کارگاه اوریگامی و فعالیتهایی که کانون در طول سال در حوزه این مهارت آموزشی برای کودکان و نوجوانان انجام میدهد، گفت: «اوریگامی» یک هنر چینی و ژاپنیست که در تمام دنیا رواج پیدا کرده. این هنر به رشد هوش بچهها کمک میکند و در اولین مرحله، مهارت دستهای آنها را بالا میبرد.
او با اشاره به اینکه نام این مهارت از دو واژه ژاپنی «اوری» به معنی کاغذ و «گامی» به معنی تا زدن تشکیل شده است، بیان کرد: ما در این مهارت به بچهها آموزش میدهیم که با تا زدن یک یا چند کاغذ، شکلهای مختلفی را درست کنند.
لواسانی ادامه داد: اوریگامی در مرحله اول مهارت دستها و تمرکز را بالا میبرد و تقویت هماهنگی بین چشم و دست بچهها را هم در پی دارد. وقتی تمام مهارتها در هنرآموز شکل بگیرد، ابعاد مختلف هوش، تمرکز و قوای ذهنی او رشد میکند.
این مربی خطاب به خانوادههایی که این مهارت را به فرزندانشان آموزش میدهند و آنها را به کلاسهای اوریگامی میفرستند، بیان کرد: این مهارت بسیار فرّار است و حتی من که بالغ بر ۱۵ سال است مربی کودک و مربی اوریگامی هستم، برخی از اوقات این مهارت را فراموش میکنم و برای حفظ آن باید تمرین و یادآوری انجام داد.
او با تأکید بر اینکه بهترین زمان برای آموزش مهارت اوریگامی از سن پیشدبستانی به بعد است، گفت: اگر شرکتکنندهای هیچ تجربهای از این مهارت نداشتهباشد، یک طرح و در صورت تجربه داشتن، بین دو یا سه طرح را آموزش میبیند. ما در کارگاه اوریگامی قرار است که خانوادهها و کودکان و نوجوانان را با این مهارت آشنا کنیم تا اگر علاقهمند بودند، یادگرفتن آن را ادامه دهند و در ضمن، خانوادهها در جریان باشند که مهارت دست فرزندشان، تا چه حد رشد کردهاست.
مربی مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پایان با اشاره به اینکه این مهارت میتواند کودکان را در بزرگسالی به افراد باهوش و البته موفقتری در مهارتهای ذهنی بدل کند، گفت: کودکی که این مهارت را آموزش ببیند، در مرحله اول تمرکز بسیار زیادی را در سنین بالاتر به دست میآورد و مهارت دست فوقالعاده بالایی را کسب میکند. بخشی از اهمیت این یادگیری به شرایطی برمیگردد که کودکان و نوجوانان عمدتاً در خانه حضور دارند و با گوشی و تبلت بازی آنلاین و آفلاین انجام میدهند و من معتقدم در چهار یا پنج سال گذشته مهارتهای دستی عمده کودکان و نوجوانان ما افت کردهاست. این نسل تجربه بازیهای گروهی و جمعی را که ما در کودکی انجام میدادیم، ندارد و آموختن این مهارت، میتواند تا حدی جای خالی آن بازیها را برای رشد و تقویت ذهن کودکان و نوجوانان پر کند.
هفتمین جشنواره ملی اسباببازی بخشهای مختلفی را برای بازدیدکنندهها در نظر گرفته که یکی از این بخشها، کارگاههای مهارتی و هنریست.
کارگاههای این دوره از جشنواره شامل کارگاه بازی خلّاق، نقاشی، اوریگامی، کاردستی خلّاق، سفال و خوشنویسیست که با حضور مربیان باسابقه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میشود و آموزشها به سبک کلاسها و دورههای آموزشی تکجلسهای کانون صورت میگیرد.
نمایشگاه و بازار فروش اسباببازی هفتمین جشنواره ملی اسباببازی مصادف با ایام ماه رمضان از ۲۱ تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ از ساعت ۱۷ تا ۱ بامداد در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار میشود.
انتهای پیام